Laden...

Meest gestelde vragen

Heeft u een vraag of is u toch nog iets onduidelijk over Iedereen Zingt?
Hier onder staan per categorie vragen met hun antwoord weergeven. Mocht uw vraag er niet tussen staan, neemt u dan gerust contact op via ons contactformulier.

Iedereen Zingt

Wat is ‘Iedereen Zingt’?

‘Iedereen Zingt’ is een muzikaal evenement waar muziek, warmte en licht centraal staat. Het bestaat uit wandelende lichttochten die op één plek samen komen. Hier wordt groots afgesloten met een muzikaal spektakel waar iedereen welkom is mee te zingen.

Waar en wanneer is Iedereen Zingt?

Iedereen Zingt vindt dit jaar plaats op 15 december in Dedemsvaart.

Moet je goed kunnen zingen?

Nee, hoor. Ook als je (denkt dat je) niet goed kunt zingen, ben je van harte welkom om mee te doen. We heten immers ‘Iedereen Zingt’.

Is Iedereen Zingt vanuit de kerken in Dedemsvaart georganiseerd?

Nee, het is een idee van een aantal initiatiefnemers welke is ontstaan vanuit een kerstwens. Een verlangen om met elkaar in verbonden te zijn, wie je ook bent en wat je ook gelooft.

Aanmelden

Hoe kan ik mijzelf aanmelden voor Iedereen Zingt?

Er zijn verschillende manieren hoe jij jezelf kan aanmelden. Dat kan zijn als zanger of vrijwilliger, je bent welkom. Aanmelden kan door het formulier op onze website in te vullen.

Ben ik verplicht om mijzelf aan te melden?

U mag zichzelf aanmelden, maar het hoeft niet. Meld u zichzelf aan dan wordt u via de mail alle informatie toegestuurd die u moet weten.

Ik weet nog niet zeker of ik mee wil doen, is dat erg?

Zeker niet! Voor wie twijfelt zich als zanger op te geven is er een open repetitie avond. Deze vind plaats op vrijdagavond 2 november 19:00 in Baron van Dedemkerk aan de Zacherias van Tijllaan, te dedemsvaart. Iedereen is er welkom.

De licht-tochten

Wat houdt een licht-tocht in?

Het evenement van Iedereen Zingt begint met vier lichttochten die zich vanaf vier verschillende locaties al zingend naar de van Dedemtuin zullen bewegen.
Een twintigtal koorzangers gaan met muzikanten de licht-tocht begeleiden, het liefst met een mooi lichtje.

Vanaf welke vier locaties vertrekken de licht-tochten?

Er zijn vier locaties

  • Zwembad de Kiefer
  • Sportpark de Boekweit
  • Vechtdal College Dedemsvaart
  • De Sint Vituskerk

Vanaf deze punten zullen de licht-tochten starten en zich al zingend naar de van Dedemtuin begeven.

Zijn de lichttochten geschikt voor ouderen en of minder-validen?

Zeker! Iedereen is iedereen! Voor de ouderen en minder-validen die mee willen doen zetten vrijwilligers zich in om hen te begeleiden. Ook de scholen zijn benaderd om met hun kinderen mee te lopen.

Waar lopen de lichttochten naar toe?

Alle vier lichttochten komen uit op de extra feestelijke aangeklede Hoofdvaart. Daar zien op één moment de deelnemers van alle lichttochten de deelnemers van de andere lichttochten lopen met licht rondom de Hoofdvaart.

Hoe worden de lichttochten voorbereid?

De basis van de lichttochten zal bestaan uit het projectkoor. Deze aangemelde zangers, koorleden en muzikanten repeteren de liederen voor dit evenement. Zij oefenen op vier avonden vanaf vrijdag 23 november.
Tijdens de lichttochten zullen zij de songs inzetten zo dat u ook vrolijk mee kan zingen!

Mag ik ook mee lopen?

Ja, u mag juist mee lopen!.
Dit evenement is bedoeld voor iedereen om mee te doen, dus ook voor u. U mag u ten alle tijden aansluiten bij één van de licht-tochten.

U mag natuurlijk ook kijken en zien tot we in uw straat voorbij komen. Dan kunt u alsnog aansluiten.

Zijn de lichttochten geschikt voor ouderen en/of minder-validen?

Zeker! Iedereen is iedereen! Voor ouderen en minder-validen die mee willen doen zetten wij vrijwilligers in om hen te begeleiden indien nodig.

Overige vragen

Is Iedereen Zingt gratis?

Ja! Dankzij PSD (Promotie Stichting Dedemsvaart) is het mogelijk dat deelname voor iedereen gratis is. Verder sponsoren veel lokale ondernemingen het evenement door middel van het beschikbaar stellen van diensten en materialen. Ook zijn er veel vrijwilligers die hier aan mee werken

Kan ik het ook goed zien en meemaken als het druk wordt?

Ja! Volgens de berekeningen zal elke bezoeker het evenement in de tuin van de Van Dedemkerk goed kunnen zien en beleven. Het is een besloten terrein en daardoor gezellig knus, maar we kunnen heel veel bezoekers ontvangen! En om te zorgen dat u écht niks mist is er ook een videoscherm zodat u alles kunt volgen.

Als ik informatie zoek, waar moet ik dan zijn?

Iedereen Zingt is actief op alle populaire social media-kanalen zoals Facebook, LinkedIn, Instagram, Twitter en Snapchat. Natuurlijk Kunt u ook allerlei informatie vinden op deze website.