Laden...

Iedereen Zingt 2018

Meld je nu aan!

Briefing #1

Afgelopen week hebben wij de eerste briefing aangaande het evenement ‘Iedereen Zingt – editie Dedemsvaart’ per mail verstuurd naar al onze deelnemers. Heb jij deze mail niet ontvangen of ben jij gewoon nieuwsgierig? Geen zorgen, je kan de briefing gewoon hier lezen!

 

 

Dedemsvaart, oktober 2017

Geacht bestuur, beste zangers, koor- en bandleden, muziekliefhebbers, Als eerste willen u, jou en jullie bedanken voor jullie enthousiasme om mee te willen werken aan iets nieuws. Het evenement ‘Iedereen Zingt’ op zaterdag 16 december wordt prachtig. We willen de inwoners van Dedemsvaart en omgeving met elkaar verbinden. Het met elkaar zingen tijdens de donkere dagen voor kerst gaat dit geheel versterken.

Er is nog veel werk te doen, maar we zijn ver gevorderd met de voorbereidingen. Om jullie niet langer in spanning te houden informeren we je/jullie alvast door middel van deze eerste briefing. Deze briefing is van toepassing op de editie Dedemsvaart. De editie Hardenberg informeert hun koren en zangers n.a.v. de opzet aldaar.

Lichttochten:
Er vinden vier licht-wandeltochten plaats met een lengte van circa 2 kilometer. Deze tochten starten circa 19 uur vanaf vier verschillende lokaties (haltes) aan de rand van Dedemsvaart. Deze haltes zijn:

– Zwembad De Kiefer,
– Sportpark De Boekweit,
– Sint Vituskerk en
– Vechtdal College.

Elke halte heeft ter ondersteuning twee muzikanten van Jubal en een twintigtal (koor-)zangers. De koorleden van een bestaand Dedemsvaarts koor of vereniging blijven zo veel als mogelijk bij elkaar, echter kan een groot koor in twee delen worden opgesplitst.

De zangers en muzikanten beginnen al wandelend eenvoudige en bekende kerstliederen te zingen. Ze lopen met lichtjes door de straten van Dedemsvaart op weg naar de wandelroute om de Hoofdvaart (ring Hoofdvaart -‘Van Dedemkerk’).  Inwoners worden gestimuleerd met licht mee te lopen en mee te zingen.

De vier lichttochten komen bij de ring Hoofdvaart – ‘Van Dedemkerk’ samen en lopen met het luiden van de kerkklok de ‘Van Dedemtuin’ in. Het vierde en laatste lied wordt door alle vier groepen tegelijk gezongen. Uit vier richtingen hoor je dan het zelfde lied klinken.

De vier liederen tijdens de lichttochten:

 1. Jingle Bells
 2. Go tell it on the Mountain
 3. Oh Denneboom
 4. Komt allen tesamen (lied in de’Van Dedemtuin’)

In de ‘Van Dedemtuin’ vindt een zg. ‘Grande Finale’ plaats met Dedemsvaartse zangers, muzikanten en wisselend kleiner of groter aantal koorzangers met kinderkoor.

De liederen voor de Grande Final zijn:

 1. Oh come all ye faithfull
 2. Something about Christmas time
 3. Rudoplh the Red Nose reindeer
 4. Oh Holy Night
 5. Kerstmedley van Jubal
 6. Kerstmedley door koren (arrangement Luko Hans)
 7. Mary did you know
 8. Ik zie het licht (I see the light)
 9. Happy X-mas (War is over)

De gekozen liederen zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de tijdsduur, de te schrijven arrangementen en muzikale mogelijkheden.

Er zijn nummers waarbij bezoekers worden uitgenodigd om mee te zingen. Er zijn ook liederen die meer stilte en rust vragen. Liederen worden per drie liederen gepresenteerd. Er zijn nog gesprekken gaande over een groot ledscherm voor sfeervolle beelden en om mee te zingen.

Muzikaal leider en arrangeur:
De muzikaal leider is Luko Hans. Hij heeft bandleden bij elkaar weten te brengen welke de nodige ervaring meenemen. Henri Gerrits schrijft voor enkele liederen aangepaste arrangemeneten.

Deelnemende koren, muzikanten, en zangers:
Koren: S(w)ingtime, X-Cream, Koor zonder Naam, Juventa, Toontje Hoger, Jubal.
Individuele zangers van o.a. VAKK, Kleintje Kunst Kring en ASAF.
Individiuele zangers o.a. Esmee van Dijk, Linda Heespelink. Hadassa Schalen, Suzanne Snoek, Melvin Knol, Sara van ’t Zand, Ferdinand Coppens, Harry Bijker

Lokatie:
‘Van Dedemtuin’ (ingang Zacharias Tijllaan)

Start- en eindtijd (onder voorbehoud)

 • 17:00 uur: Kerst an de Voart
 • 18:00 uur: eerste voorbereidingen voor de lichttochten
 • 19:00 uur: start lichttochten
 • 20:15 uur Grande Final
 • 21:00 uur: afsluiting Iedereen Zingt en Kerst an de Voart

Repetitiedata:
Er zijn vier vrijdagavonden gepland waarbij koorleden gevraagd wordt om te repeteren:

 • – Vrijdag 24 november 19 u.
 • – Vrijdag 01 december 19 u.
 • – Vrijdag 08 december 19 u.
 • – Vrijdag 15 december 19 u.

De lokatie wordt naar alle waarschijnlijkheid Gashouder Podium te Dedemsvaart. Deze ruimte is belangeloos ter beschiking gesteld.

 Entourage en podium:

Er wordt een podium gebouwd (Stageware) Het podium en de kerk wordt met spots uitgelicht. Het geluid wordt professioneel versterkt door Harry Dorgelo.
Voor de sfeer en gezelligheid wordt op de parkeerplaats vanaf 17 uur een gezellige Kerstmarkt (Kerst an de Voart) gehouden.

Social Media, internet en kranten
Alle populaire Social Media kanalen zijn al actief en worden twee wekelijks voorzien van nieuws. De Facebookpagina ‘Kerst an de Voart’ is gekoppeld aan de pagina van ‘Iedereen Zingt’. We willen je/jullie vragen beide pagina’s zoveel als mogelijk te delen en te liken, zowel als koor of vereniging als individueel. Het is de manier muziek en je koor of vereniging onder de aandacht te brengen.

Vrijwilligers en hulp
We zoeken nog vrijwilligers veel verschillende werkzaamheden. Indien mensen hier in welke vorm dan ook een bijdrage aan wil leveren horen wij dat graag. Aanmelden kan bij voorkeur via onze site of door het sturen van een bericht of mail aan de organisatie.

Tot zover onze eerste berichtgeving over Iedereen Zingt. Voor vragen, opmerkingen of tips nodigen we je graag uit te reageren via onze contactadressen.

Tot ziens!

Met vriendelijke groet,

Organisatie ‘Iedereen zingt’ Hardenberg en Dedemsvaart
Donderdag 14 december en zaterdag 16 december 2017

Albert Bouwhuis (editie Hardenberg)
Harry Bijker (editie Dedemsvaart)
Hadassa Schalen
Suzanne Snoek
Dickjan Doornbos
Ferdinand Coppens

Postadres:
De Wederik 20, 7702 AZ Dedemsvaart

Email: info@iedereenzingt.nl
Telefoon: +31(0)6-1866 8976
Internet: www.iedereenzingt.nl
Social Media: Iedereen Zingt #IZ

 

 

Geef een reactie